Solja Krapu-Kallio

Drömboken copy.jpg

Texten är skriven av Solja Krapu-Kallio som 2002 belönades med Slangbellan för bilderboken Jag behöver Lillbrorsan. Hon är också tvåfaldig svensk mästare i Poetry Slam och författare till diktsamlingar och romaner. Hennes originella sätt att skriva - melodiskt och rappt, ibland på rim och med egenuppfunna ord och uttryck som gnisterbroccolitopp och en trasselsudd av drömmar och bandmakaroner - leder närmast tankarna till Lennart Hellsings språkvärld.

Vad drömde du om? är illustrerad av Sara Gimbergsson, nybliven medlem i Svenska Barnboksakademien och en av våra allra finaste illustratörer, med ett trettiotal bilderböcker bakom sig. Illustrationerna är gjorda i akvarell, gouach och kollageteknik. Fantastiska, detaljrika drömscenerier fyller uppslagen och läsaren får följa med i Li's letande efter Lotta.

Vad drömde du om?

Vad drömde du om? frågar Li's mamma och börjar försiktigt kamma ut sin flickas trassliga hår. De sitter intill varandra på sängkanten, Li är nyvaken och rufsig. Om en stund är det dags att klä på sig och gå till skolan. Men först berättar Li för sin mamma om den underliga, hisnande - ibland skrämmande - dröm hon haft under natten. Hon berättar om en fjärilshåv, ett monster, labyrintiska gångar, en blinkande fyr ... Och om hur hon överallt letat efter kompisen Lotta!

Boken har extradetaljer som märkband - i samma färg som Li's trassliga hår - och ett uppslag med utvikbara sidor, där drömlandskapen breder ut sig ...

Köp via: https://www.adlibris.com/se/bok/vad-dromde-du-om-9789198139655#

MirandoBok 2015